Prejdi na hlavný obsah

3za3 – Visma Young Professionals Program

Minulý týždeň sa v Osle konal event Young Professionals. Náš Dominik – Java Developer v tíme Inschool a Maťo – .NET/Angular Fullstack Developer z tímu FLYT mali možnosť zúčastniť sa prvého kola a tak sme sa ich spýtali viac.

Čo je Young Professionals?

Young Professionals je program pre kolegov naprieč všetkými branchami Vismy. Prišiel nám mailom formulár s otázkami typu Ako sa chcem zlepšiť?, Ako som na tom v tíme? a pod.” Počkali sme si na mail, či nás prijali alebo nie. Nakoniec sme boli medzi 21 vybranými z deviatich centier v Európe. Počas dvoch dní sme mali prednášky z oblasti rozvoja soft skills a networkovali sme s ostatnými kolegami z Visma Enterprise.

Celé to bude prebiehať v piatich kolách opakujúcich sa každé dva mesiace. Témy jednotlivých kôl sú:

  • How to built better relationship at work
  • How to communicate & coach
  • How to develop confidence
  • From reactive to proactive
  • How to lead yourself towards your goals

Aký bol  program?

Prvý deň sme rozoberali napr. Framing effect a systémy rýchleho a pomalého učenia podľa knihy od Kahnemana –  Thinking fast and slow. V druhej polovici nás rozdelili do tímov a zamerali sme sa na budovanie tímu a na to ako v ňom vytvoriť príjemnú atmosféru.

Druhý deň sme mali prednášky a workshopy o Psychological safety (PS). V prvom cvičení nás rozdelili do zmiešaných skupín a mali sme prezentovať naše návrhy k téme Ako vybudovať perfektný tím. V druhom workshope sme sa dostali už k PS – plusy a mínusy práce v tíme, projekt Aristoteles a čo sa stane ak v tíme nemáme Psychological safety. V poslednom workshope sme sa dostali k tomu ako aplikovať PS vo Visme.

Ktorá téma vás najviac zaujala? Čo ste si odniesli?

Dominik: Mňa najviac zaujal koncept psychological safety – koncept o tom, ako vytvoriť príjemné prostredie na to, aby sa nikto nebál vyjadriť svoj názor a dostal podporu od tímu – každý názor je dôležitý.

Maťo: Súhlasím s Dominikom, vôbec som netušil, že niečo také existuje. Sám vidím, že veľa vecí z prvého kola budem vedieť aplikovať aj v mojom tíme na Slovensku. Navyše sa mi páčilo, že to bolo menej o teórii a viac o praxi. Tým pádom sme si mohli hneď teóriu odskúšať “naostro”.