Prejdi na hlavný obsah

Ako prišla Visma do Košíc?

Je to zvláštne. Väčšinu profesionálneho života som pracoval pre Škandinávske firmy a som v tom zas. Keďže nemám rád zimu, počasím to asi nebude. Vyhovujú mi ľudia. Sú priami, hovoria k veci a nemajú sklony k politikárčeniu. S každým nájdem spoločnú reč.

V lete 2018 prišla ponuka od Vismy, prihlásiť sa na konkurz budovateľa novej pobočky na Slovensku. Vo svojej predchádzajúcej firme som mal už dlhý čas pocit, že mám hotovo a tak vo mne ožila zvedavosť – zasa Škandinávci!? A tentokrát vlastný produkt, nie servis.

Zo všetkého najradšej mám možnosť budovať nové veci, obzvlášť novú firmu. Je to neuveriteľný pocit, keď z ničoho vznikne partia ľudí, ktorým na sebe záleží, začnú pracovať spolu a niečo za nimi vidieť.

Visma je všetko, prečo mám rád IT.

Múdri ľudia okolo mňa, zábava v práci. Zmysel – vytvárame sw na ktorých stoja spoločnosti a komunity. More príležitostí s novým začiatkom. Šanca zmeniť budúcnosť cez umelú inteligenciu, machine learning a nové technológie. Cloud.

A to všetko bez otravných rečí, prerastených eg, politiky, zbytočnej hierarchie, v jednom časovom pásme a s mojimi obľúbenými Škandinávcami. Paráda!! Ostávam, kým ma budú chcieť!

Roman