Prejdi na hlavný obsah

Open Code & Coffee – 1.MonoRepo 2.Iasi – Terraform (vs. CloudFormation vs. ARM)

27.05.21 – 16:00 https://www.facebook.com/events/309844787407390/?ref=newsfeed 1.MonoRepo – Čo je to Monorepo a aké benefity prináša?Use case – prečo sme sa rozhodli používať MonoRepo pre Front End aplikácie, aké nástroje sme použili? Aké náročné bolo migrovať kód a nastaviť CI/CD (Continuous Integration and Continuous Delivery)?Témou nás prevedie Matúš Fedor.  Matúš Fedor, pracuje ako Lead developer v spoločnosti Visma labs. V IT […]

27.05.21 – 16:00 https://www.facebook.com/events/309844787407390/?ref=newsfeed

💡1.MonoRepo – Čo je to Monorepo a aké benefity prináša?
💡Use case – prečo sme sa rozhodli používať MonoRepo pre Front End aplikácie, aké nástroje sme použili?
💡 Aké náročné bolo migrovať kód a nastaviť CI/CD (Continuous Integration and Continuous Delivery)?
Témou nás prevedie Matúš Fedor.

💭 Matúš Fedor, pracuje ako Lead developer v spoločnosti Visma labs. V IT pôsobí viac ako 10 rokov. Venuje sa hlavne .NET core a dizajnovej platforme Angular. Bol súčasťou pilotného projektu, ktorý pre holandskú Vismu pripravil nový spôsob vývoja produktov. Z pilotného projektu vznikli do dnešného dňa štyri tímy ktoré majú svoje aplikácie v produkcii. V minulom roku sa stal certifikovaným Azure developerom a svoje zručnosti rozvíja aj na poli hybridných mobilných platforiem. Vo voľnom čase sa venuje svojim dvom malým deťom.


💡2.Iasi – Terraform (vs. CloudFormation vs. ARM) – Čo je to IasC? Prečo je dobré infraštruktúru automatizovať?
💡Akú má terraform architektúru?
💡Ako vyzerá jednoduchý príklad napísaný v terraforme.
💡Prečo práve terraform a aké má výhody oproti iným nástrojom?
Témou nás prevedie Ľuboš Olejár.

💭 Ľuboš Olejár, pracuje ako DevOps Engineer v spoločnosti Visma labs. V IT pôsobí viac ako 13 rokov. Začínal s PHP, HTML, CSS. Postupne pridal do svojho portfólia aj JAVU, s ktorou pracuje už 10+ rokov. Stal sa jedným z prvých senior DevOps inžinierov. Vyvíjal platformu, ktorá poskytuje digitálny športový obsah. Skúsenosti má okrem iného aj s migráciou AWS do Azure, Big Data, Business rules Engines… Je fanúšikom Linuxu. Preferuje Android pre mobilný OS, ale iOS a mac OS pre tablet a PC. Lubošovou obľúbenou aktivitou je cyklistika.