Prejdi na hlavný obsah

Prečo sme sa rozhodli nezverejňovať pozície na socialných sietiach

Poznáte to asi každý … Linkedin, Facebook, Instagram … kto nie je na sociálnej sieti, akoby v dnešnom svete ani neexistoval. Je to najjednoduchší spôsob ako osloviť čo najviac ľudí. V poslednej dobe mám však pocit, že sa na týchto sieťach nestretávam s ničím iným, len s pracovnými ponukami.

Či už si otvorím Linkedin alebo Facebook, z každej strany na mňa vyskakujú posty s vysmiatými ľudmi z fotobánk, každý z nich s textom, kde sa hľadá nejaký bájny jednorožec (senior developer či tester), prípadne niekto iný. V rámci zamerania týchto sociálnych sietí a hlavne z úcty k ľudom, ktorí na ne chodia aj za iným účelom ako len hľadanie práce, sme sa my vo Visme rozhodli, že na tieto siete nebudeme zdieľať pracovné pozície. 

Sme nová firma v Košiciach? Áno, sme. Hľadáme ľudí? Áno, hľadáme. Všetky pozície nájdete na našej webovej stránke. Kto chce, hľadá spôsoby. Ak má byť Linkedin o profesionalite, networkingu, zdieľaní zaujímavých odborných článkov, nápadov či inšpirácií, tak mu to ponechajme. Ak majú byť Facebook či Instagram sociálne siete, kde ľudia hľadajú zábavu či oddych, tak im tiež ponechajme. Preto, sme sa rozhodli, že chceme ísť vlastnou cestou a že naše pozície zverejňovať na týchto sociálnych sieťach nebudeme. Namiesto toho sa budeme snažiť priniesť na sociálne siete taký obsah, aby ľudí bavil a priniesol im pridanú hodnotu. 🙂