Prejdi na hlavný obsah

Prečo sme sa rozhodli zverejňovať pozície na sociálnych sieťach?

Keď v roku 2018 prišla Visma do Košíc, začínali sme v malom, no s veľkými očakávaniami. Vedeli sme, že prinášame na miestny trh niečo iné, nové a verili sme, že si nás budú kandidáti vyhľadávať už len zo zaujímavosti, čo tá Visma vlastne je.

Ako pri každej novej firme to na lokálnom trhu šlo naozaj dobre. Nových kolegov sa nám darilo získavať relatívne rýchlo a ich spokojnosť s nami prerástla do ďalších nových kolegov, ktorým o nás hovorili na pivku, večeri či len tak pri náhodnom stretnutí.

V hiringu sme teda začali robiť veci inak. Odľahčili sme sociálne siete od inzercie.

Facebook a Instagram sme si nechali pre zábavu a oddych. LinkedInu sme zas dávali priestor na networking. Stratégia fungovala dobre. Kandidáti boli, referraly boli a nám tak do apríla 2020 pribudlo 80 kolegov.

Nie vždy však ide všetko podľa predstáv. S príchodom pandémie sa síce život vo Visme nezastavil, no ten okolitý o kúsok áno. V prvom rade sa ľudia v krízovej situácii začali báť o svoju stabilitu. Pravidelný príjem zrazu nebol samozrejmosťou a preto si ľudia začali viac vážiť prácu a miesto ktoré práve majú. Intenzita pohovorov sa zmiernila a rovnako tak aj počet nových nástupov.

V druhom rade sa ľudia prestali stretávať. To, čo bolo pre nás najprirodzenejšie – odporúčania utíchli. Frekvencia nových kandidátov odporúčaných cez našich spokojných kolegov a kolegyne sa spomalila.

Vzhľadom k tomu, že Vismu pandémia nezasiahla, nikoho sme nemuseli prepustiť, ba dokonca naopak, náš biznis s vlastnými produktami na cloude narastá. Aj počet pozícií nám kontinuálne rastie. Príležitosti máme nielen pre lokálnych ľudí, ale sme otvorení spolupracovať so šikovnými ajťákmi prakticky odkiaľkoľvek. Prioritou je budovať tímy v rámci celého Slovenska, čomu maximálne prispôsobujeme preferencie konkrétneho kandidáta. 

A keďže sa daní kandidáti musia najprv o nás dozvedieť, meníme naše nastavenie staré 2,5 roka a budeme o Visme a  kariérnych príležitostiach písať aj na sociálnych sieťach. Chceme informovať k veci a napojiť sa na ďalších šikovných ľudí.