Prejdi na hlavný obsah

Visma Challenge – od nápadu k tradícií

Od vzniku Vismy v Košiciach sme mali potrebu sa spájať. Spájali nás kolegiálne vzťahy, ale aj spoločné záujmy, priateľstvá, smiech a otvorenosť. Bolo jednoduché poskytnúť priestor a podporovať to v časoch pred pandémiou. Spoločné party, túry, lyžovačky, hry, kávičky a pivká vyžadovali len čas, ktorý sme tomu ochotne a radi venovali. Zrazu však bolo všetko inak.

Na pandémiu nebol nikto pripravený. Ak sme si chceli udržať to, čo sme predtým nadobudli – Vismackeho ducha, museli sme byť viac kreatívni, vymýšľať iné spôsoby zábavy a kontaktu. Presne v týchto časoch vznikla naša Visma Challenge.

Ako to celé začalo?

V apríli minulého roku sme sa mali všetci zúčastniť tzv. Developer days v našom headquarter v Osle. Áno, aj to žiaľ pandémia prekazila. Tak sme sa rozhodli ísť tam  aspoň virtuálne. Rozdelili sme sa do dvoch tímov a urobili sme si súťaž, ktorý tím sa tam dostane ako prvý. Ako tam pôjdeme? Beh, chôdza, bicykel, kolieskové korčule, kayak, skateboard… Jednoducho akýkoľvek druh pohybu, ktorý ťa približuje k cieľu a ktorý sa dá vytrackovať v appke. Oba tímy mali svojho kapitána, skupinu na Slacku a pravidelné updaty, ktoré nás hecovali k lepším výkonom. Pandémia nepandémia, všetci sme boli opäť spoločne zapálení pre vec.

Ako sme nedokázali nepokračovať!

Visma Challenge mala úspech a tak sme to skúsili znovu. Viac účastníkov a 3 tímy – PUMY, GAZELY A GEPARDY. Už to nebolo len o tom, kto bude prvý. Druhá séria v sebe skrývala aj bonusové kilometre navyše, ktoré sme mohli pre svoj tím získať splnením vopred daných, zväčša športových questov. Ktorý tím ich splnil prvý, dostal najviac bonusových kilometrov. Čakali by ste, že niekedy uvidíte svoju kolegyňu ako namiesto obeda ide vybehnúť na Košický hrad? Alebo ako Váš šéf o piatej ráno beží do kopca s prevýšením 400 metrov len aby získal kilometre navyše pre svoj tím? 

A čo viac?

  • First at work – V mene hesla do práce na biku prišiel Maroš už o 5 ráno (skutočne ukážková dochádzka 🙂 
  • Train with amateur – namotivovať na pár spoločných kilometrov sme chceli aj nešportovcov (a zvládli to s úsmevom) 
  • Explore hills – Roman síce vybehol 400 výškových metrov, ale potom sme v práci ošetrovali rozbité kolená (trochu krvi, ale prinieslo bonusové kilometre)
  • Wheelbarrow drive with teammate – Viete čo je fúrik? V nás vyvolal veľa “detskej” radosti

Tento mesiac sme ukončili  4. sériu Visma challenge. Už sme sa síce nesnažili zdolať cestu do Osla, no myslím, že sme zdolali samých seba. A ktorý tím prešiel za 4 týždne najviac kilometrov? Boli to Pumy! Aj keď ako členka Gepardov musím povedať, že to bolo tesné. Naši kapitáni nás denne motivovali aby sme prekonali samých seba, zabehli svojich najrýchlejších 5 km, či odjazdili najdlhšiu jazdu na bicykli a tým získali 50 bonusových kilometrov. Zapojilo sa 59 kolegov a my už teraz vieme, že ani táto séria Visma challenge nebola posledná.

Dáta a štatistiky 

  • V štyroch doterajších Košických Challenge súťažilo spolu 197 (64 rôznych) ľudí
  • Absolvovali sme vyše 2300 rôznych športových aktivít, počas 2985 hodin (124 dní)
  • Nabehali, nabicyklovali, naplávali, naturistikovali sme viac ako 40 000 km

Myslím, že pri pohľade na štatistiky, hovorím za všetkých nás:

Sme štastní, že práve projekt Visma challenge sa vo Visme stal tradíciou a teší sa čoraz väčšej obľube. Mňa aj naďalej baví pozorovať, ako sa ľudia snažia, zlepšujú, navzájom motivujú a spájajú pre spoločný cieľ.

Lucia Kramarcikova
HR Consultant/ Recruiter at Visma Labs

Kolegovia vyťahovali staré alebo kupovali nové bicykle, len aby mohli prispieť aj oni kilometrami navyše pre svoj tím. Zapájali sa so svojimi rodinami alebo organizovali spoločné športové výjazdy. Každá z uskutočnených štyroch challenge nám priniesla nespočetne veľa úsmevných momentov, nezabudnuteľných spomienok, vzniklo vďaka nej veľa priatelstiev, osobných športových rekordov a v neposlednom rade, sme všetci viac fit. 🙂